Çocuğunuz “Karbonhidrat-Etiketer” mi?

Paylaşmak önemsemektir!

Paylaşmak

Cıvıldamak

Paylaşmak

Vejetaryen bir diyetin sağlıklı bir diyet olduğuna inanılmaktadır. Ve bu genellikle doğrudur, ama her zaman değil. Yakın zamanda bana çocuğunun vejetaryen olmaya karar verdiğini söyleyen anneyi düşünün. Diyetini tarif ederken, tek bir meyve veya sebze yemediğini fark ettim! Bu vejetaryen olmanın temel bir parçası değil mi? Bununla birlikte, gittikçe daha fazla, genç vejetaryenler “karbonhidrat-ocarianlara” dönüşüyor, birkaç meyve ve sebze yiyor ve makarna, pizza ve patates kızartması gibi nişastaları tercih ediyorlar. Açıkçası, bu tür bir diyet hiçbir şekilde sağlıklı değildir.

Gerçek bir vejetaryen diyetinin (meyve, sebze ve bitki bazlı proteinlerle birlikte) yemenin sağlığınıza fayda sağlayabilmesinin birçok yolu vardır. Süt gıdaları ve sığır eti gibi bazı hayvan ürünleri doymuş yağ ve kolesterol bakımından yüksek olma eğilimindedir; Bu yiyecekleri diyetinizden sınırlamak veya ortadan kaldırmak, bu “kötü” yağları azaltmak için müthiş bir yoldur. Bununla birlikte, vejetaryen bir yaşam tarzını benimsemeyi seçen insanlar, ekmek, pirinç, makarnalar ve diğer nişastalar gibi daha fazla karbonhidrat yiyerek bu kalorileri oluşturma eğilimindedir. LDL kolesterolünüz (“kötü” kolesterol) vejetaryenliğe geçişten büyük ölçüde azalabilirken, karbonhidratlarda çok yüksek bir diyet aslında yüksek trigliserit seviyelerine neden olabilir. Trigliseritler, her ikisi de kalp hastalığı için risk faktörleri olan toplam kolesterol seviyelerine katkıda bulunur. Herhangi bir sağlıklı diyetin temeli denge, çeşitlilik ve ılımlıdır. Çok çeşitli yiyecekler yemek, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm besinleri almanızı sağlar. Dolayısıyla vejetaryenliği benimsemek sağlıklı bir yaşam tarzının parçası olsa da, yiyeceklerinizi dikkatlice seçmeniz önemlidir. Sadece beslenme için karbonhidratlara güvenmek sağlıklı değildir. Diyet proteini, bağışıklık sisteminizi korumak ve vücut dokularınızı inşa etmek ve onarmak için önemlidir. Vejetaryenlerin her gün uygun miktarda bitki bazlı protein yemeleri gerekir.

Bu tatilde daha fazla protein için daha az tatlı

Etler, balık, yumurta ve kümes hayvanları, vücudun kendi başına yapamayacağı protein yapı taşları olan hayati amino asitlerin en “eksiksiz” kaynaklarıdır. Diğer gıdalar protein içerir, ancak genellikle amino asit kaynaklarıdır, yani protein yapmak için gereken amino asitlerin bazılarına sahip değiller. Vejetaryenler, kepekli tahıllar gibi yiyecekleri fındık veya baklagillerle birleştirerek tüm hayati amino asitleri almalarını sağlayabilirler. Örneğin, fıstık ezmesi veya pirinç ve fasulye ile tam buğday ekmeği. Bu yiyeceklerin aynı öğünde yenmesi gerekmez; Bu yiyecekleri gün boyunca geçirdiğiniz sürece, vücut amino asitleri “bir araya getirebilir” ve daha sonra vücut proteini oluşturmak için onları kurtarabilir.

Sadece bitki bazlı proteinlere sahip ve hala besinsel olarak dengeli bir vejetaryen diyet tüketmek çok mümkündür. Aslında, bu tip diyet kalp hastalığı, inme ve bazı kanserler riskinizi büyük ölçüde azaltabilir. Taze meyve ve sebzeler, kepekli tahıllar, fındık, fasulye, bezelye ve mercimek bakımından zengin diyetler, belirli kanserler ve kalp hastalığı riskinizi azaltan lif ve antioksidanlarla doludur. Kendinizi dolu ve memnun hissettirmenin yanı sıra, diyet lifi serum kolesterol seviyelerini düşürebilir ve kolon sağlığını iyileştirebilir.

Vejetaryenliğe geçmekten elde edilebilecek kalp-sağlıklı faydalar, sadece diyetinizden ortadan kaldırdığınız yiyeceklere bağlı değildir. Diyetinize dahil ettiğiniz şey de önemlidir. Sonuç olarak vejetaryenler meyve, sebze ve bitki bazlı proteinler yemelidir.

Bu gönderiye bağlantı: Çocuğunuz bir “karbonhidrat-etarian” mi?
İlgili Kabızlık Tedavi Seçenekleri

0/5

(0 yorum)

Paylaşmak önemsemektir!

Paylaşmak

CıvıldamakPaylaşmak

Send your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *